Aika Online Karakter Geliştirme MMORPG Oyun Tanıtımı ve İncelemesi

admin

Administrator
Yönetici
Admin
Aika Online 2010 yapımı oldukça güzel bir oyun. Fantasy tarzinda oynaması ücretsiz bir karakter geliştirme oyunu. 1000x1000 pvp savaşı ile rekor bir pvp savaşlarına ev sahipliği yapmıştır.
000pvpserverlerpro.jpg

Aika Online çoğu kez Türkiye'ye getirilmeye çalışıldı. Fakat hep bir sorun çıkması 2010 dan bu yana hep aksatıldı. Az değil 10 yıl olmuş. Ama oyuna bakarsanız, silkroad, metin2 karışımı bir tarzda. Farklı yanı çok ama çok bildiğimiz oyunlardan farklı değil. 1000x1000 savaşı oldukça dikkat çekici. Ama karakter sınıflarına baktığımda yav bu Silkroad online dememek elde değil :D Oyun fantasy oyunu arkadaşlar bir sürü macera var. Fakat ben karakterler üzerinde duracağım.6 karakter sınıfı var bunları tanıtmam sizin için daha heyecanlı olur siye düşünüyorum.

Aika Online Warrior (Savaşçı)
Aika online Warrior-Savaşçı

Her oyunun vazgeçilmez sınıfı savaşçılar :) Resimde gördüğümüz üzere Str ve Stamia oldukça güçlü. Karakterin bir çok skili var. 3 kısımdan aşamalı oluşan skilleri toplamda 18 di sanırım. Beceri konusunda yeterli sayıda diye düşünüyorum.

Aika Online Paladin
Aika online Paladin

Paladin bu karakter savaşçı sınıfına benzese de asıl işi savuma ayakta kalma diyebiliriz. Fakat saldırısı malesef az. Paladinlerin her oyunda en büyük eksiği olan saldırı. Aslında en önemli şey bence :) Fakat savaşçılar ile birlikte yaptıkları savaşlarda oldukça başarılıdırlar. Tank gibi birşey arkadaşlar.

Aika Online Rifleman
Aika Rifleman

Aika online güzel bir de ninja yapmış arkadaşlar. Egilitiy dediğimiz çoğu oyunda Dex olarak da geçer. Rifleman suikastçi bir karakter. Oldukça hızlı saldırıları vardır. Ve savunmada dex yüksek olduğu için kaçma oranı oldukça yüksektir.

Aika Online Dual Gunner (Silahçı)
Dual Gunner Aika Online

Dual Gunner bizim bildiğimiz okçular gibi fakat silah kullanan cinsinden. Hızlı atakları ve kaçışları olan bir karakter. Rifleman ile özellik olarak neredeyse aynı. Uzaktan saldırı için oldukça güzel bir karakter. Karakterin bir diğer özellği ise sinsi saldıları yani suikast saldırıları oldukça güçlü.

Aika Online Warlock
Warlock Aika Online

İşte sağlam bir İnt karakteri. Büyücüleri çoğu kişi sever. Eğer sende öyleysen kesinlikle bu karakter tam sana göre. Yüksek derece büyülü hasarlar verir. Karanlık çökmesi diye bir skili var. Hem büyük hasar verip hemde sersemletiyor. Gerisi artık sana kalmış :) Güzel becerilere sahip bir karakter.

Aika Online Cleric
Cleric pvp serverler

Oyunda olmazsa olmazlardan buff verecek tek karakter. Yanında kilere özellikler vererek onları güçlü hale getirir. Kendine ve arkadaşlarına bu buffları verebilir. Pvp için görünmesede kesinlikle oyunda en gerekli karakterlerden biri. Gruplarda ve Ws savaşlarında oldukça çok iyi işler yapar.

Karakter sınıfları böyle arkadaşlar. Her karakterin 18 e yakın becerisi var. Her beceri farklı bir özellik demek. Oyunda dengeli bir alt yapı var. Ve her karaktere ihtiyaç olduğu kesin. Şimdi bir de oynanış videosu atalım. Tanıtım tarzında.

Aika Online Oynanış Tanıtım Videosu

Görüldüğü gibi grafikleri ve oyun oynanışı oldukça güzel. Strateji yapmadan oyunu almanız mümkün değil. Bu yüzden sadece becerilere ve karaktere güvenmek yetmiyor. Oyunculuğunuzuda konuşturmalısınız. Pvp atarken oldukça güzel sahneler var. Oyun fena değil ve oynanır bence artık karar size kalmış ;) İyi oyunlar dilerim..