İnstagram Karanlık (Gece) Modu Kapatma 2024
Günümüzün en yaygın olarak kullanılan Sosyal medya platformlarının başında gelen İnstagram 2019 yılında kullanıcılarına Karanlık (Gece) Modu özelliği opsiyonel olarak sundu. İOS 13 ve Android 10 sürümleri ve üst sürümlerde kullanılabilen karanlık modu her iki işletim sisteminde halen oldukça aktif olarak kullanılmakta.
Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Instagramın karanlık modunun nasıl kapatılacağı kullanıcılar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu yazımızda sizlere İOS ve Android işletim sistemlerinde gece modunun nasıl kapatılacağını adım adım anlatacağız.
Instagram’ın piyasa çıkardığı zamanlarda çok beğenilen karanlık mod ilerleyen zamanlarda kullanıcılar tarafından bazı hatalara sebep olduğu düşünülüyor. Kullanıcılar tarafından karanlık modun yol açtığı iddia edilen hatalardan bazıları; akışın yenilenmemesi, beyaz ekran hatası ve kameranın çalışmaması gibi hatalara sebep olduğu kullanıcılar tarafından düşünülüyor.
Instagram ve işletim sistemlerinin bu durumlara çözüm getirememesi üzerine kullanıcılar karanlık modun nasıl kapatılacağını merak ediyor. İşte işletim sistemlerine ayrı ayrı karanlık modun nasıl kapatılacağını adım adım sizler için derledik.
IOS (İPhone) için karanlık modu nasıl kapatılır?
- İphone’nuzda “Ayarlar” ı açın.
- “Ekran ve Parlaklık” başlığına dokunun.
- Görünüşün altında “Koyu” mod seçiliyse, “Açık” ile değiştirin.
Android için karanlık modu nasıl kapatılır?
- Instagram “Profil resminize tıklayın”
- “Üç çizgi” şeklindeki sağ üst kısımda bulunan simgeye dokunun
- Açılan panelden Ayarlardan “Temaya” dokunun
- Açılan panelden “Aydınlık Modu” Seçin.
Android ve IOS da karanlık modu kapatmak için yapmanız gerekenleri adım adım sizler için anlattık. Sizde cihazınızın işletim sistemine göre karanlık modu yukarıdaki adımları takip ederek kapatabilirsiniz.
Moderatör tarafında düzenlendi: