Metin2 oyun dosyalarını ayarlamak için Putty(SSH) Üzerinden Navicat Şifresini değiştirmem gerekiyor. Navicatden giriş yapamıyorum. SSH üzerinden girip bu şifreyi değiştirmem için gereken kodlar nelerdir?
Putty yi açıp host name yada ip yerine sunucunuzun ipsini girin. Port numarasını girin. Port numarası halen 22 ise bu işi bırakın
Şaka bir yana güvenlik için port numarınızı da değiştirin. Putty bilgilerini girdikten sonra open deyin ve yeni bir pence açılacak. Burada root bilgileriniz ile giriş yapın ve aşağıdaki kodları kullanarak Navicat şifrenizi değitirin.
Ben şifreyi 000000 yaptım siz bunu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Root yazan da kullanıcı adıdır. İşte kodlar;
Önemli not: Navicat şifresi aslında mysql şifresidir. Biz burada mysql şifresini değiştirdik. Bunu yaptığımızda diğer sistemlerinizin kopma yaşamadığından emin olun.

Putty yi açıp host name yada ip yerine sunucunuzun ipsini girin. Port numarasını girin. Port numarası halen 22 ise bu işi bırakın
Ben şifreyi 000000 yaptım siz bunu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Root yazan da kullanıcı adıdır. İşte kodlar;
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server stop (ENTER)
mysqld_safe --skip-grant-tables & (ENTER)
mysql -u root (ENTER)
use mysql; (ENTER)
update user set password=PASSWORD("000000") where User='root'; (ENTER)
flush privileges; (ENTER)
quit (ENTER)
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server start (ENTER)
Önemli not: Navicat şifresi aslında mysql şifresidir. Biz burada mysql şifresini değiştirdik. Bunu yaptığımızda diğer sistemlerinizin kopma yaşamadığından emin olun.