Pvp Server Açıp Başarılı Olmanın Altın Kuralları

admin

Administrator
Yönetici
Admin
Pvp server oyun sunucusu açmak ve başarılı olmak için ne yapmak gerekir? Oyun sunucunuz da yapmanız gerekenler ve oyun dışı reklam ve pazarlama da yapacaklarınız. Sunucu da başarılı olmak için altın kurallar.
pvp serverler de başarı

Profesyonel bir pvp server oyunu sahibi olmak için herşeyi anlatacağız. Pvp server oyunu açma sanıldığı gibi kolay bir iş değildir. Öncelikle pvp server oyunları nedir buna bakalım. Metin2 pvp serverler, Silkroad private serverlar, Knight pvp serverlar... gibi bir çok orjinal oyunun özel sunucularda barındırılmasıdır. Tabi bunun için sağlam bir sunucuya ihtiyacınız olacak. Sağlam sunucuda sağlam bir oyun dosyasına da ihtiyacınız olacak. İlk şartımız öncelik olan sunucu ve oyun dosyaları. Bu şartları tamamladıktan sonra oyun işleyişine ve oyun pazarlamamıza geçeceğiz. Diğer yandan oyun içi satış yapacağınız için. Bir şirket (şahıs şirketi olabilir) kurmanız oldukça önemli. Vergi ve cezalardan kurtulmak da lazım.

1. Sunucu Hizmeti
En önemli konu bu arkadaşlar. Ne kadar oyununuz hakkında sağlam bilgileriniz de olsa sunucu özellikleriniz bir oyun çalıştırmaya dayanacak kapesitede değilse bu iş baştan bitiyor demektir. Sunucu da bazı özellikler olması gerekir ki siz rahatça oyununuzla ilgileniniz. Şimdi sunucu özelliklerine maddeler halinde bakalım.
  1. Sunucu Tr Lokasyonlu mu? (Tr lokasyonda oyun daha hızlı olacaktır. En fazla avrupa lokasyonlu olabilir)
  2. Sunucu Ddos Koruması yapabiliyormu? (Ddos korumları Gbit şeklinte paketler halinde satılır)
  3. Sunucu güvenliğinde spam, injeckt saldırıları vs gibi güvenlik duvarı var mı? Güvenlik çok önemli. Yoksa sunucularınız çökebilir.
  4. Sunucunuz da FreeBSD tarzı işletim sistemleri çalışabiliyor mu? ( Bu sistemler sunucunuza oyun kurmanızı sağlayacak sistmelerdir.)
  5. Sunucu aldığınız şirket devamlı olarak size teknik destek sağlayacak mı? Bu da çok önemli konulardan biri. Desteği zayıf bir şirket bir çok oyuncuyu kaçırmanıza yol açabilir.
  6. Sunucu dosyalarından ve optimize işlerinden anlayan teknik elemanınız olması gerekir. Bu da çok önemli bir konu arkadaşlar. Sunucu devamlı olarak kontrol edilip optimize edilmesi gerekir. Eğer bununla ilgili bir çalışanınız varsa herşey çok daha kolay olacak. Unutmayın uzman kişiler bulmaya çalışın.
  7. Sunucular güvenli bir şekilde çalışıp düzenli olarak yedek alındığından emin olmalısınız.
Sunucu hizmetiniz tam da bu şartları karşılaması gerekir. Bu adım eksiksiz olursa gerçekten başarmanız %50sini bitirmiş olacaksınız. Piyasada hazır sunulan oyun sunucuları malesef bunları karşılamamak ta hatta öylesine açılmış hazır sunucular diyebilirim.

2. Oyun Dosyaları
Şimdi geldik oyun dosyalarına. Buda önemli bir konu fakat ilk aşama olmadan bunun tam olması pek bişey ifade etmiyor. Oyun dosyaları için öncelikle sağlam virüssüz ve temiz kaynak kodlu bir oyun dosyanız olması gerekir. dosyaları incelemek ve açmak için oyuncu dosya açma programlarına ihtiyacınız olabilir. Gerçekten oyundan ve oyun dosyalarından anlamanız gerekir. Kesinlikle bu konuda uzman biri de yanınızda bulunsun. Çünkü ilerde illaki bir hile çözümü yapabilme ihtimaliniz var. Oyununuz ile alakalı geliştirme ve hile kapama forumlarını takip etmeniz de fayda var. Şimdi oyun güvenliği ve akışı ile ilgili maddeleri sıralayalım.
  1. Oyun dosyanız kesinlikle temiz olması gerekir. Özelliklerinden çok temiz olması ve optimize olması önemli.
  2. Oyun dosyalarını hata çözümleri ve hız, cpu kullanımı, ram kullanımı olarak optimize edilmiş hale getirilmesi gerekir.
  3. Güvenlik. Bu oyun için de en önemli konu. Sağlam bir anti hile korumunız olması gerekir. Bunun için eğer ücretli çalışanlar var ise kesinlikle önemseyin ve uzman işi bir hile ve oyun dosyası koruma programı edinin. Bu program oyununuz ile tamamen gömülü şekilde çalışması gerekir.
  4. Oyun içi küfür engelleme: Buda oyuncuları rahatsız etmemek için çok basit bir şekilde sohbet bölümünde kelime engelleyerek yapabilirsiniz.
  5. Oyununuzu hemen açıp oyuncuların girişine izin vermeyin. Önce bir beta oyun açılışı yapın. Burada oyununuzu denemek için facebook gibi kanallarda gruplara yazın. Hatta iddalı kelimeler kullanın. Hile engelli %100 hilesiz isteyen deneyebilir gibi meydan okumalar yaparsanız. Bu işe gıcık olan arkadaşlar sunucunuz ve oyununuz ile uğraşmak için size gelecektir. Beta aşamasında oyunu çok iyi inceleyin. Oyunda hep olun. Arada hile çalışıyormu diye sorun. Yapılan hileleri 1 aylık zamanda not alın ve çözmeye çalışın. Çözümler sonrasında artık oyununuz Alfa sürüme hazır olacaktır.
  6. Oyun içi moderatörler ile oyun işleyişinden anlayan ve hile vs tespiti yapabilecek bir ekibiniz olsun. Bu ekip ücretli olarak çalıştırın ki sizinle gerçekten patron işçi ilişkisi olsun. Oyun sunucu ve dosyalar bakımından devamlı denetlenmesi gerekir. bunun içinde ayrı ayrı 2 kişiye ihtiyaç duyabilirsiniz.
  7. Oyun nasıl olmalı? Arkadaşlar oyun orjinal oyun kadar zor olursa hiç bu kadar emek vermeyin. Var olanı yapmanın anlamı yok. Kolay bir oyun tasarlayın ve bazı can alıcı özelliklerden para kazanmayı hedefleyin. Oyun gerçekten pvp serverler tadında oyuncular arası mücadele odaklı olması her zaman daha çok oyuncu çekmiştir.
3. Oyun Sitesi
Pvp server oyununuza girilmesi için bir oyun siteniz olması gerekir. Bu oyun sitenizde oyun dosyanızı indirebilecek bir bölüm ve oyuna kayıt olunacak bir bölüm olması gerekir. Market bölümü isteğe bağlı olarak direk oyundan da olabilir, siteden de alışveriş yapılabilir olabilir. Burda da önemli konular var arkadaşlar.
  1. Oyun siteniz güvenli olması gerekir. Hatta php kodlarınız dahil şifreleme ile yayınlamanız oldukça iyi olur. https kesinlikle olsun.
  2. Sitenizde açıklar olmaması gerekir. Sağlam ve temiz bir kodlama yapılması çok önemli.
  3. Oyun siteniz basit ve hızlı açılmasına dikkat edin. Görsel olarak biraz güzel olsun fakat hız en önemli maddeniz olacak.
  4. Oyun siteniz için tasarımcılar ve webmaster kodlamacılar ile çalışmanız önerilir. Seo ve teknik konuların çözülmesi oldukça önemli bir konum.
4. Oyun Reklamı
Bu aşamaya geldiysek artık çok iş başarmışız demektir. Geriye kaldı %20lik iş. Burada reklama başlamadan önce Tanıtım yazısı hazırlayın yada hazırlatın. Tanıtım yazısı oldukça önemlidir arkadaşlar. Oyununuzdan bol özellikler ve resimler ile süslü gerçekten oyuncunun işine yarayan bilgiler veren yazılar olmalıdır. Yazılar diyorum çünkü 5-10 arası bir yazınız olsun. Şimdi geçelim reklamlar nasıl verilir.
  1. Öncelikle oyun kategorinize göre oyuncu hedef kitlesi arayın. Örneğin metin2 pvp kelimesini google yazın ve ilk 10 sitede reklam vermeye odaklanın. Bu tarz siteler genelde reklamlar ile ayakta durduğu için hepsi oyununuzun reklamını yapacaktır.
  2. Tanıtım sitelerinde listenin en başında olmak için ücret ödeyin. Tanıtım yazılarınız bu sitelerde yayınlanacak. Tanıtım yazılarınızı özgün ve farklı olmasına dikkat edin ki google da değer görsün. Hem siteden hemde google dan oyuncu trafiği almış olursunuz.
  3. Google reklamları: Arkadaşlar bu biraz zor bir konu olabilir. Çünkü rekabet işin içine giriyor. Gösterilen reklamlar da sınırlı olduğunu düşünürsek en çok parayı buna harcayabilirsiniz. Bu konuda reklamınız olsun fakat daha çok tanıtım sitelerinde reklam vermeyi deneyin.
  4. Facebook reklamları: Burada öncelikle reklam vermeden kendi oyun sayfanızı yapın. Arkadaşlarınızı ve oyun takımınızı bu sayfaya davet edin. Daha sonra facebook oyun sayfanızın reklamını yapın. Sizi sayfanızdan ne kadar çok kişi takip ederse o kadar çok oyuncu elinizde olur. Bu sayfadan yenilikler ve güncellemeleri paylaşabilirsiniz.
  5. Sitenizin tanıtımı: Sitenizi bir çok forumda oyunla alakalı kısımlarını paylaşarak oyununuzun ve sitenizin reklamını yapmış olacaksınız. Backlink almayın demiyorum ama fazla da abartmayın. Spama girmeden kaliteli sitelerden link alın. Genelde isminiz ve oyun kategori ismi ile linkler çalışabilirsiniz.
4 Aşamayıda yaptıysak başarılı olmamak gibi bir şüpheniz olmasın. Fakat hemen sonuç bir iki günde bir akım da beklemeyin. Yavaş ve emin adımlar ile gidin. Elinizde ki oyuncuları tutmaya çalışın. Oyununuzun reklamı durdukça oyuncu akımı her zaman olacaktır. Diğer yandan bu 4 aşamayı hep düzenli olarak kontrol ediniz. Aksaklıklar olmaması oyunun kesinlikle başarılı olacağı anlamına gelir. Pvp oyunların bir çok kitlesi var ve reklamlar ile bunlara ulaşmayı hedefleyin. Artık sistemin çalışması ve başarının tadını çıkarmanın zamanı gelmiş olacaktır.

Destan021

Tam Üye
Ellerine Salık Adminim Gerçekten Baştan Sona kadar okudum İncelikli olarak detaylı olarak dile getirmişsiniz Ve Size Katılıyorum Ve MertGameS < Yönetimine Sonsuz Başarılar Dilerim... (y)