Roblox, çocuklar ve gençler arasında oldukça popüler olan, kullanıcılarının kendi oyunlarını yaratıp diğerleriyle paylaşabildiği geniş kapsamlı bir oyun platformudur. Bu platformda, yaratıcılığınızı serbest bırakabilir, diğer oyuncuların yaptığı oyunları deneyebilir veya kendi oyununuzu oluşturarak diğer oyuncularla etkileşime geçebilirsiniz. Eğer Roblox dünyasına adım atmak ve bu benzersiz deneyimin bir parçası olmak istiyorsanız, öncelikle bir Roblox hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Bu rehber, Roblox'a nasıl üye olabileceğiniz ve hesabınızı güvende tutmanın yollarını adım adım açıklamaktadır.
Roblox'a Üye Olma Adımları:
Bilgisayardan Üye Olma:
Roblox hesabınızı oluşturduktan sonra, güvenliğiniz için aşağıdaki önlemleri almanız önemlidir:
Roblox'a Üye Olma Adımları:
Bilgisayardan Üye Olma:
- Web Sitesine Erişim: İlk adım olarak, tarayıcınızdan Roblox'un resmi web sitesine gidin.
- Üyelik Formunu Doldurma:
- Doğum Tarihi: 10 yaşından küçüklerin kayıt olamayacağını ve 18 yaş altı kişilerin ebeveyn onayına ihtiyaç duyduğunu unutmayın.
- Kullanıcı Adı: Kullanıcı adı seçerken gerçek adınızı kullanmaktan kaçının. Anonim ve hatırlaması kolay bir takma ad seçin.
- Şifre: Güçlü ve unutulmaz bir şifre belirleyin. Örneğin, "Uy20**21fener" gibi karmaşık ve tahmin edilmesi zor bir şifre kullanabilirsiniz.
- Kayıt Ol: Tüm bilgileri doldurduktan sonra "Sing up" butonuna tıklayarak kayıt işlemini tamamlayın.
- Robot Kontrolü: Kayıt olduktan sonra, sizden bazı resimlere tıklayarak robot olmadığınızı doğrulamanız istenebilir. Ekranda gösterilen talimatlara uygun hareket edin.
- Uygulamayı İndirme: Roblox uygulamasını mobil cihazınıza indirin ve açın.
- Üyelik Formunu Doldurma: Bilgisayardan kayıt olurken uyguladığınız adımları takip edin. Doğum tarihinizi, kullanıcı adınızı, şifrenizi seçin ve cinsiyetinizi belirleyin.
- Kayıt Ol: Bilgileri doldurduktan sonra "Kaydol" butonuna basarak kayıt işlemini tamamlayın.
Roblox hesabınızı oluşturduktan sonra, güvenliğiniz için aşağıdaki önlemleri almanız önemlidir:
- E-posta ve Telefon Numarası Ekleme:
- E-posta: Hesap ayarlarınızdan "Add Email" seçeneğine tıklayarak e-posta adresinizi ekleyin. E-posta adresinizi doğrulamak için gelen linke tıklayın.
- Telefon Numarası: Benzer şekilde, "Add Phone" seçeneğini kullanarak telefon numaranızı ekleyin. SMS ile gelen doğrulama kodunu girerek işlemi tamamlayın.