Samurai Shodown Oyun İncelemesi

admin

Administrator
Yönetici
Admin
Samurai Shodown oyununu eskiden oynamış olabilirsiniz. Fakat ben size yenilenmiş bir oyun hakkında inceleme yazacağım. Oyun eski izlerini devam ettirsede güzel bir anime grafik oyunu olmuş diyebilirim. Muhteşem demek için bir çok şeyin değişmesi gerekiyor fakat bu haliylede yeterli bir oyun diyebilirim.

Bu incelemeye tam anlamıyla girmek için genel olarak oyun hakkında konuşacağımı ve daha önce test edebildiğim PlayStation 4 sürümü ile PC portunu karşılaştıracağımı belirtmek isterim. Samurai Shodown , 1993'teki lansmanından bu yana farklı bölümlere sahip, Neo Geo için piyasaya sürülen 5 oyunu ve Atomiswave için geliştirilen rüya maçı ana ekseni alan SNK'nın en büyük titanlarından biridir.

Hikaye modunda karakterimizi 8 yüzleşmeden geçireceğiz ve düşmanlarımızı yendikten sonra Shizuka'nın gerçek formunu öğrenebileceğiz. Bu mod ilginç çünkü bize her savaşçının dolaşan ruhu arama nedenlerini anlatıyor. Güzel illüstrasyonlarla bir giriş ve bir sonsöz sunsa da sinematik bir hikaye olmadığı unutulmamalıdır. Aksine, onunla yüzleşmeden önce bizi Shizuka ile tanıştıran birkaç özel animasyonla geleneksel bir arcade moduna benzer.

Diğer modlar olağan modlardır: zamana karşı hayatta kalma, oyuna dahil olan tüm karakterlerle yüzleştiğimiz eldiven modu. Buna ek olarak, becerilerimizi acele etmeden geliştirmemize olanak tanıyan temel hareketleri gözden geçirebileceğimiz ve pratik yapabileceğimiz dojo modunu bulacağız. Bir diğer ilginç detay ise hayaletlerin dahil edilmesi, yani diğer oyuncuların saldırı modellerini simüle eden bir tür yapay zeka indirebiliyorsunuz; fikir, farklı oyun tarzlarına alışmanızdır. Onlarla yüzleştiğinizde davranışlarının çok gerçekçi olmadığını anlayacaksınız, ancak fikir iyidir ve başka başlıklarda geliştirilebilir.

Bu modların mevcut olmasına rağmen, dövüş oyunlarının ruhunun omuz omuza yüzleşmeler olduğunu biliyoruz, ancak bir arkadaşınızla oynamakta zorlanıyorsanız, her zaman çevrimiçi moda girebilirsiniz. dikkate alınması gereken birkaç faktör olduğundan platform değişikliği. Birincisi, kısa süre önce piyasaya sürüldüğü için çok az oyuncu olması normaldir (rakip bulmadan 20 dakikadan fazla zaman harcamak). En kötü yanı, beni eşleştirdiğinde genellikle Asyalı bir oyuncuydu ve bağ kuramadık. Bu yakın zamanda değişti ve Amerika Birleşik Devletleri, Kore ve Japonya'dan birini oynayabildim. Bazı durumlarda gecikme belirgin olsa da, dövüşlerimin çoğunu olumlu bir şekilde bitirebildim. Yaklaşık 10 oyun oynadım ancak birkaç kez beni oynatıcıya bağladı ve birkaç dakika sonra bağlantı hatası işareti belirdi. Steam'de olduğu gibi her zaman kasırganın gözü önünde olan ve tam olarak kurulması gerekmeyen bir platform olan Epic Games'e gelen ilk dövüş oyunu olmasıyla da ilgisi olduğunu düşünüyorum. Buna, unvanın neredeyse bir yıldır platformlarda olduğunu ve PlayStation 4'ün dünyadaki turnuvalarda en çok kullanılan sistem olduğunu eklemeliyiz. Sony konsolunda çevrimiçi oynadım ve sunucuların daha kararlı hissetmesine rağmen, çok fazla aktif topluluk yok. Her zaman kasırganın gözü önünde olan ve Steam'de olduğu gibi tam olarak kurulması gerekmeyen bir platform. Buna, unvanın neredeyse bir yıldır platformlarda olduğunu ve PlayStation 4'ün dünyadaki turnuvalarda en çok kullanılan sistem olduğunu eklemeliyiz. Sony konsolunda çevrimiçi oynadım ve sunucuların daha kararlı hissetmesine rağmen, çok fazla aktif topluluk yok. Her zaman kasırganın gözü önünde olan ve Steam'de olduğu gibi tam olarak kurulması gerekmeyen bir platform. Buna, unvanın neredeyse bir yıldır platformlarda olduğunu ve PlayStation 4'ün dünyadaki turnuvalarda en çok kullanılan sistem olduğunu eklemeliyiz. Sony konsolunda çevrimiçi oynadım ve sunucuların daha kararlı hissetmesine rağmen, çok fazla aktif topluluk yok.

Karakter tasarımı değişikliğe uğramadı, hala 2 boyutlu bir oyun olmasına rağmen sadece 3D'ye taşındı. Bu olan ilk sefer değil; Samurai Shodown 64 ve Samurai Shodown da gördük. Aradaki fark, bu kez Unreal Engine 4'ten yararlanılmış, bu da modellerin göze çarpmadan güzel görünmesini sağlıyor. Gerçek şu ki, cel gölgeleme estetiği çok yardımcı olsa da, bazı modeller pürüzlü görünüyor ve doku eksikliği dikkat çekiyor. Daha belirgin hale getirmek için galibiyet ekranında Galford'a bakın. Yine de bu bölüm kıyafetlerin hareketleri, saçlar ve özellikle özel ataklarda kameranın tutuşu ile telafi edilir. Bazen kan, dövüşçülerin cildini kaplar ve ekran, ona daha sanatsal bir dokunuş vermek için papirüs veya sulu boya boyasına dönüşür. Arka planlar değişkendir, bazıları Japon mimarisini ve manzaralarını yücelten tablolar veya kartpostallar gibi görünürken, diğerleri yanardöner tonlar ve kasvetli tonlar arasında gidip gelir.

Savaşçılarla ilgili olarak, orijinal kadro, konsol sürümüne ücretsiz olarak eklenen Shizumaru Hisame'ye ek olarak önceki taksitlerden 13 savaşçı ve ana karakter kadrosunda 3 yeni savaşçı alıyor ve burada baştan beri var. Toplamda 17 karakter ve ilk sezon geçişinden 4 ekstra ve ikinci karakter paketini oluşturan 3 ekstra var. Ayrıca SNK , Samurai Shodown'a katılan son savaşçı olan For Honor'dan bir karakter dahil ederek bizi şaşırttı .

Son olarak, müzik ve ses bölümü her zaman olduğu gibi parlayan bir şeydir ve oyuncunun, çevrenin ve Japon enstrümanlarının seslerinin her türlü duyguyu kışkırttığı ölümüne bir düelloya dalmasına neden olur. Öğretici modda duyacağınız ve zaten Samurai Shodown'dan bir klasik olan şarkı gibi çok ritmik şarkılar da var .