tar.gz dosyaları sıkıştırılmış dosyalardır. Bu dosyaları servere yüklemek için ne yapmak gerekir. Filezilla ve Putty ile .tar.gz files dosyalarını server nasıl yüklerim?
ServerFiles.tar.gz olarak bir metin2 dosyanız olsun. Bunu servere nasıl yükleriz detaylı anlatalım.
İlk adım: Filezilla ile serverinize bağlanın
/usr klasörüne ServerFiles.tar.gz dosyasını yükleyin. Yükleme bittikten sonrasını putty ile devam edeceğiz.
İkinci adım: Putty ile Dosya kurulumu
Putty programını açın ve serverinize bağlanıp kuruluma geçebiliriz. Aşağıdaki kodları sırası ile uygulayalım
Önemli Uyarı: Bu işleme başlamadan serverinizde files yüklü ise yedek alın çünkü silinme ihtimali var.
Bu şekilde yeni filesi serverimize yüklemiş yani kurmuş olduk. Şimdi mysq yüklemeye geçebiliriz.
Üçüncü adım Mysql Yükleme
Filezillayı tekrar açıyoruz ve mysql dosyamızı /var/db klasörün içine atıyoruz. (Server mysql ismimiz ServerMysql.tar.gz olsun.) Aşağıdaki kodları putty den yazacağız.
Putty den bu komutları da uyguladıktan sonra tar.gz dosyalı serverimizi yüklemiş oluruz.
ServerFiles.tar.gz olarak bir metin2 dosyanız olsun. Bunu servere nasıl yükleriz detaylı anlatalım.
İlk adım: Filezilla ile serverinize bağlanın
/usr klasörüne ServerFiles.tar.gz dosyasını yükleyin. Yükleme bittikten sonrasını putty ile devam edeceğiz.
İkinci adım: Putty ile Dosya kurulumu
Putty programını açın ve serverinize bağlanıp kuruluma geçebiliriz. Aşağıdaki kodları sırası ile uygulayalım
Önemli Uyarı: Bu işleme başlamadan serverinizde files yüklü ise yedek alın çünkü silinme ihtimali var.
Kod:
1. cd /usr [ENTER]
2. rm -rf game [ENTER]
3. cd /usr [ENTER]
4. tar zxvf ServerFiles.tar.gz
Üçüncü adım Mysql Yükleme
Filezillayı tekrar açıyoruz ve mysql dosyamızı /var/db klasörün içine atıyoruz. (Server mysql ismimiz ServerMysql.tar.gz olsun.) Aşağıdaki kodları putty den yazacağız.
1. cd /var/db [ENTER]
2. rm -rf mysql [ENTER]
3. cd /var/db [ENTER]
4. tar zxvf ServerMysql.tar.gz
Putty den bu komutları da uyguladıktan sonra tar.gz dosyalı serverimizi yüklemiş oluruz.